- Knolraap en lof, schorseneren en prei

Huh? Wat is Liber?

English follows Dutch!

Wat is Liber...? Liber is ondefinieerbaar, maar ach, we gaan het toch proberen:

Olifanten zijn aardig

Liber is een kleine, doch fijne studentenvereniging met ongeveer 97 leden van uiteenlopende pluimage. Liber staat voor vrijheid en vooral lekker jezelf kunnen zijn. Liber is geen vereniging met ontgroening, verplichte borrelavonden, kledingvoorschriften, hiërarchieën, of andere ongein.
We zijn een vereniging waar plek is voor hen die in de andere verenigingen geen heil vonden. Doelloos en gekweld door wanhoop dwaalden ze Amsterdam rond. Maar hun leven veranderde voor altijd toen Liber ineens hun levenspad op kwam wandelen.

Zoals [anoniempje] het ooit verwoordde:

Vroeger was mijn leven heel fijn, maar elke donderdagavond besloop me toch het gevoel dat ik iets miste, en ik snapte niet wat het was. Er miste kleur en vorm in mijn leven, de kleur van twistervakjes en de vorm van sjoelstenen... Totdat ik Liber ontdekte! Eindelijk was mijn leven compleet!

Liber is ontspanning naast het studeren, gezellig babbelen en borrelen op de donderdagavond, waar de gesprekken variëren van diepzinnige analyses van elkaar tot vragen over welk voer je eigenlijk moet geven aan je Tibetaanse Hamstervis.

Maar het is niet alleen borrelen wat de Libertijnse klok slaat, oooh nee! Ieder kan zijn eigen ding organiseren. Zo werkt de Libertijn zich jaarlijks door een rij van verschillende reuze interessante, leuke, saaie, leerzame, schokkende, wulpse, politiek (in)correcte, gezellige, muzikale, alcohol-, niet-alcoholgerelateerde en onzinnige activiteiten. We gaan bijvoorbeeld meerdere malen per jaar een weekendje weg (naar zowel binnen en buitenland en zowel liftend als gewoon met het OV), doen mee aan de Batavierenrace en volleybaltoernooi Hajraa, doen vrijwilligerswerk op Paaspop en gaan in de zomer op vakantie. Tussendoor maken we ook Amsterdam (en de huizen van andere Libertijnen) onveilig met uitstapjes naar musea, sushimiddagen, parkhangsessies en veel meer van dat soort leuks!

Langs komen en/of lid worden

Mocht je dankzij (of ondanks) deze site zin hebben om langs te komen? In september (intro) en februari (na-intro) hebben we de hele maand open borrels waar je van harte welkom bent! De (na) intro wordt "traditie"getrouw afgesloten met een (na)introweek waarin elke dag een leuke activiteit wordt georganiseerd (niet verplicht maar wel heel leuk!). Op de agendapagina zijn hier meer details over te vinden.

Tijdens de intro of na-intro kan je je inschrijven, zodat je het hele jaar door kan liberen, want zeg nou, wie wil dat nou niet?

Huh? I don't speak Nederlands very well

Right now, you’re in the digital nest of Student Association Liber, the most non-sensical, profound, ambiguous and self-willed association of Amsterdam. Make yourself at home and take a little peek in the little world known as Liber. Read below to see who we are, what we do and what you can experience with us!

To start off, we are not an international association, which means communication will be in Dutch, but we'll do our best to make you feel at home! Apart from that, we are an association that believes in unforced fun without strange obligations and initation rites. We come together every Thursday night from 21:30 onwards for a nice night of drinks and awesomely weird conversations. There's also a lot of activities organized aside from these gatherings, such as days at the zoo, eating clubs, movie nights, hard-rock karaoke nights, and much more! We also partake in weekends and vacations together, including a yearly skiing/snowboarding trip!

Starting in the end of August through September, we’re having open nights/gatherings with all kinds of weird themes. Want to see what a night at our cozy, weird, but lovely and fun association looks like? Then this is your chance to check us out, without any obligations. Our open nights are every Thursday, starting at 21:30 at the Prinsengracht 181. Click on ‘Agenda’ to find an overview of all open nights and activities! If you wish, you can also join us for dinner on open nights at 20:00, be sure to let us know at nomnomnom@svliber.nl beforehand!

Want to know more? Our president (voorzitter@svliber.nl) can always be contacted with questions by mail/sms/telephone/mail-pidgeon (see ‘Contact’ for more info), or take a chance and visit us on Thursday nights!